9 Nisan 2010 Cuma

Nilüfer’de toplu sözleşme sevinci


Nilüfer Belediyesi ile Tüm-Bel Sen arasında 232 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Tüm Bel-Sen Bursa Şubesi Başkanı Zeki Büke, Başkan yardımcıları Turgay Erdem, Ahmet Çakıcı ve Sendika Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı imza töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tüm-Bel Sen ile 5. kez imza masasına oturduklarını belirterek, “Bu yıl ekonomik krizin devam etmesine rağmen çalışanlarımızın sosyal ve mali haklarında artış sağladık. Nilüfer Belediyesi olarak çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını vermeye, hayat standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Bugün Nilüfer Belediyesi lider ve öncü bir kurum olduysa bu çalışma arkadaşlarımızın başarısıyla olmuştur” dedi.
Tüm Bel-Sen Bursa Şubesi Başkanı Zeki Büke ise Türkiye’de birkaç cesur yürekli belediye başkanının toplu sözleşme imzaladığını belirterek, Başkan Bozbey’e yaklaşımı ve inancı için teşekkür etti.
1 Ocak 2010 -31 Aralık 2010 tarihlerini kapsayan sözleşme ile geçen yıla oranla yüzde 5 ila 7 arasında artış sağlandı. Buna göre; sendika üyesi kamu görevlilerine her ayın 15. günü brüt maaşlarına ek olarak 265 TL iyileştirme ücreti ödenecek. Ramazan Bayramı’nda brüt 140 TL, Kurban Bayramı’nda brüt 200 TL bayram yardımı ile haziran ayında brüt 150 TL tatil yardımı ve evlenmeleri halinde brüt 550 TL evlenme yardımı ödenecek. Ayrıca çalışanın kendisinin ölümü halinde yasal mirasçılarına net 550 TL eş ve çocuklarının ölümü halinde net 330 TL, anne ve babasının ölümü halinde ise net 230 TL ölüm yardımı ödenecek. Çalışanlara ayrıca ekim ayında öğrenim belgelerinin getirilmesi halinde; ilköğretimde okuyan her çocuk için brüt 80 TL, lise ve dengi okullarda okuyan her çocuk için brüt 110 TL, yüksek öğrenim gören her çocuk için brüt 140 TL öğrenim yardımı yapılacak.
Sözleşme ile Nilüfer Belediyesi’ndeki en düşük memur maaşı sosyal yardımlar dahil net 1.776 TL, en yüksek memur maaşı net 2.668 TL olarak belirlendi.(Bursa/EVRENSEL)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder