11 Şubat 2009 Çarşamba

Devlet Üzmedi, Kadınlar Üzecek!

BURSA’nın Mudanya ilçesinde 14 yaşındaki B.Ç’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandıktan sonra tahliye edilen Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez, duruşma için adliyeye girerken kadınların protestosuyla karşılaştı. Bursa Kadın Platformu’ndan kadınlar, “Hüseyin Üzmez sen hiç terlik yedin mi?”, “Hüseyin Üzmez sen annenden terlik yedin mi?”, “Utanmaz Üzmez” sloganları atarak “Taciz ve tecavüze sessiz kalmayacağız”, “Üzmez’i devlet üzmedi, kadınlar üzecek” yazılı pankartlar açtı.25 Nisan 2008’de ‘cinsel istismar’ suçlamasıyla tutuklanan Hüyesin Üzmez’in, 25 yıla kadar hapis istemiyle hakkında Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 4. duruşması dün yapıldı. Duruşmaya Hüseyin Üzmez’in yanı sıra B.Ç’nin annesi Livaze Ç. ile babası Bekir Ç. de katıldı.

Rapor Bekleniyor
Mahkeme, B.Ç. hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’ndan istenen sağlık raporunun gecikmesi nedeniyle raporun beklenmesine karar vererek, duruşmayı 24 Mart 2009 tarihine erteledi. Mahkeme heyeti ayrıca, baro tarafından görevlendirilen avukatlar Nevin Canbaz ve Selma Akalan ile ailenin tuttuğu Avukat Ahmet Dedeler’in, B.Ç.’nin müdafisi olarak duruşmalarda savunma yapmalarına karar verdi.

Yumurta Atıldı
Hüseyin Üzmez, duruşma sonrasında adliyeden ayrılırken adliye önünde bekleyen kadınların şemsiyeli ve yumurtalı eylemiyle karşılandı. Gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan Üzmez’e arkadan yaklaşan kadınlar, Üzmez’e ellerindeki şemsiye ile vurdular. Protestocular arasında yer alan Nergiz Çiçek ve Pınar Koyuncular polis tarafından gözaltına alındı. Bu sırada bir başka protestocu kadın da Üzmez’e yumurta fırlattı.

Yorum Yapmadı
Oluşan arbede sırasında protestocular polis tarafından uzaklaştırırken, arabasına giden Hüseyin Üzmez, saldırı konusunda bir yorum yapmadı. Üzmez, daha sonra aracına binerek adliyeden hızla uzaklaştı. Adliye önünde basın açıklaması yapan kadınlar ise Hüseyin Üzmez’in tahliyesini ve B.Ç’ye ruh sağlığının yerinde olduğunu belirten rapor veren İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Dairesi’ni eleştirdi. (BURSA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder