7 Mayıs 2010 Cuma

Nilüfer’de 3 Fidan Anıtı Açılışına Binlerce Kişi Katıldı


Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan ‘’Üç Fidan Anıtı’’ kitlesel bir anma etkinliğiyle 6 Mayıs günü açıldı. 1500’ün üzerinde insanın katıldığı açılış etkinliğinde; Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra, Deniz’lerin arkadaşları olan Mustafa Yalçıner, Hacı Tonak gibi dönemin önemli isimleri de yer aldı. Emek Gençliği ve Emek Partisi de şehir merkezinde yaptığı yürüyüşün ardından, kitlesel bir biçimde açılışın yapılacağı alana geldi. Sloganlarla alana giren örgüte, alandakiler de sloganlarla ve alkışlarla destek verdiler. Özellikle Bursa Emek Gençliği’nin alandaki bir ağaca astığı dev boyutlardaki Deniz Gezmiş pankartı, alandaki insanlardan yoğun ilgi gördü ve birçok insan pankartın önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Açılış etkinliğinde ilk olarak Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuştu. Bozbey şöyle konuştu; ‘’Deniz Gezmiş ve arkadaşları, yaşamları, mücadeleleri ve ölümleriyle emperyalizmin tahakkümünden kurtulmuş, kendi halkının iradesiyle yönetilen bir Türkiye, yani tam bağımsız bir Türkiye istediler. Bugün burada, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının tam bağımsız Türkiye idealine sahip çıktığımızı haykırıyoruz. Bugün, bizler de onların bu onurlu duruşu karşısında saygıyla eğiliyoruz. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının, terörist değil, ülkenin bağımsızlığına sahip çıkan örnek birer devrimci genç olduğunu söylüyoruz ‘’

Heykeltraş Eşber Karayalçın tarafından 'Barış sembolü çevresine yerleştirilmiş 3 insan figürü' şeklinde tasarlanan anıtın açılışında; Deniz’lerin mücadele arkadaşı ve Emek Partisi MYK üyesi Mustafa Yalçıner de bir konuşma yaptı. Yalçıner konuşmasında Deniz’lerin, bozuk giden düzeni değiştirmek için yola çıktıklarını belirterek; bugün için de herkesin bu değişime ihtiyacı olduğunu vurguladı. Yalçıner, bugün Deniz olmak isteniyorsa bu değiştirmek uğruna daha fazla mücadele etmek ve kendini halkın davasına adamak gerektiğini söyledi. Yalçıner’in konuşması sık sık alkışlarla kesilirken; son olarak Yalçıner, alanda bulunan herkese bundan sonra Deniz olacaklarına dair söz verdirmesiyle konuşmasını noktaladı.

Konuçmacıların ardından sanatçı Onur Akın sahneye çıktı ve alanda bulunan insanları türküleriyle coşturdu. Onur Akın’ın konserinin ardından kitlenin, bundan sonra yaşamın her alanında Deniz olacaklarını haykırmasının ardından etkinlik sona erdi. (Bursa/EVRENSEL)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder