23 Mayıs 2010 Pazar

Bursa’da Binlerce Kişi ‘’Barış ve Kardeşlik’’ Şenliğinde Buluştu


Bursa’da BDP il örgütü tarafından düzenlenen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Milletvekili Pervin Budan’ın katıldığı Barış ve Kardeşlik şenliğinde, binlerce kişi barış talebini yineledi.
Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda yapılan şenlikte ilk olarak Sarya Kültür Merkezi sanatçısı Bengin sahneye çıktı. Bengin söylediği türkülerin eşliğinde şenliğe katılanlar halay çektiler.
Bengin’in ardından Selahattin Demirtaş’ın alana gelmesiyle, kitlenin coşkusu arttı. Demirtaş konuşmasında, son zamanlarda bölgede yapılan operasyonlara ve üniversitelerde yaşanan ülkücü saldırılara değinerek; Kürt halkının bütün bunlara rağmen ‘’barış’’ talebini hala daha savunduklarını belirtti. Canlı kalkan olarak bölgeye gideceklerini söyleyen Demirtaş, Bursa halkından da destek istedi. Demirtaş son olarak, Bursalılara 2011 seçimlerinde parlamentoya kendi temsilcilerini gönderme çağrısı yaparak konuşmasını sonlandırdı.
Demirtaş’ın ardından sahneye çıkan Rojda; şarkılarıyla coşkusu iyice artan kitleye keyifli vakit geçirtti. Gecede son olarak sahneye çıkan Cevdet Bağca, türküleriyle geceyi sonlandırdı. (Bursa/Evrensel)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder