4 Haziran 2010 Cuma

Bursalı İşçi ve Emekçiler Alanlardaydı


26 Mayıs’ta sendika konfedarasyonlarının aldığı karar doğrultusunda tüm yurtta emekçiler güvenli çalışma koşulları için iş bıraktı. Bursalı emekçiler de Bursa Ünlü Cadde’de saat 11.00’da toplanarak, Fomara Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüşte KESK ve DİSK’e bağlı sendikalar, TMMOB ve siyasi partiler yer aldı. Eğitim-Sen kitleselliğiyle dikkat çekerken, Türk-İş ve Kamu-Sen eyleme katılmadı. Kitle sık sık madenlerde ölen işçiler ve TEKEL işçileri için sloganlar attılar. Yürüyüşün ardından, Fomara Meydanı’ndaki açıklamayı Eğitim-Sen Şube Başkanı Cemal Akkurt okudu. Akkurt, taşeronlaştırmaya, 4-C’ye, 4-B’ye karşı 26 Mayıs günü iş bıraktıklarını söyledi. Akkurt’tan sonra Birleşik Metal-İş Şube Ayhan Ekinci söz aldı. Ekinci, 26 Mayıs’tan sonra da mücadeleye devam edeceklerini, yaklaşan TİS sürecinde de metal işçileri olarak mücadele edeceklerini vurguladı. Konuşmaların ardından eylem çekilen halayla

Prizmian işçileri işyeri önünde açıklama yaptı

Birleşik metal iş sendikasının örgütlü olduğu prizmian fabrikasında çalışan işçiler fabrika önünde toplanarak ortak açıklamayı yaptı. İşyeri temsilcisi Gökhan Aydın’ın yaptığı açıklamada sonra işçiler sloganlar atarak ortak eylem alanına geldiler.

Muradiye Hastanesi Emekçileri İş Bıraktı

26 Mayıs Genel Grev gününde, SES ve Dev-Sağlık İş üyesi Muradiye Hastanesi emekçileri sabah 10.00’da iş bırakarak, basın açıklaması gerçekleştirdiler. Sağlık emekçileri, ‘’Sağlık Haktır Satılamaz’’ ve ‘’Taşeronlaştırma Ölüm Demektir’’ sloganlarıyla ve alkışlarla toplanarak; iş bıraktılar. Hastane önünde yapılan açıklamada, SES Bursa Şube Başkanı Candan Coşkun; 26 Mayıs günü taşeronlaştırmaya, 4-C’ye, 4-B’ye karşı iş bıraktıklarını söyleyerek, bütün emekçileri birleşik mücadeleye çağırdı. Açıklamanın ardından sağlık emekçileri, kortej halinde sendikaların ortak yapacakları eyleme gitmek için; sloganlar ve alkışlarla Ünlü Cadde’ye yürüdüler.

Türk iş işyerlerinde bildiri okudu

Türk iş’e bağlı sendikalardan Kristal iş, Petrol iş, Tek gıda iş, Yol iş, sendikaları örgütlü oldukları işyerlerinde yemek saatlerinde bildiri okudular. Türk metal iş sendikası örgütlü olduğu işyerlerinden bir gurup işçiyi Fomara meydanına getirerek açıklamaya katıldılar.(Bursa/EVRENSEL)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder