6 Ekim 2009 Salı

Bursa’da EMEP’li Kadınlar, IMF’ye Karşı Eylem Yaptı.


IMF başkanının Türkiye ziyareti çerçevesinde, bütün illerde IMF karşıtı gösteriler yapılmaya devam ediyor. 4 Ekim Pazar günü de Bursa’daki Emek Partili kadınlar Orhangazi Parkı’nda toplanarak, bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.
Kadınlar adına açıklamayı okuyan, Emek Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Nermin Kaya; Başbakan’ın bizi teğet geçecek dediği krizin; emekçileri ve kadınları teğet geçmediğini belirtti. İşsizliğin her geçen gün arttığını söyleyen Kaya, krizin patronlar için karlarını arttırmak için bir fırsata dönüştüğünü belirtti.
‘’Güçlü ordu, güçlü Türkiye’’ diyerek militarizme para akıtıldığını hatırlatan Kaya, bu silaha ayrılan paraların emekçilerin cebinden çıkacak paralar olduğunu söyledi.
Kaya, IMF ve işbirlikçilerinin Türkiye’yi yağmalamak; işçi ve emekçileri daha fazla sömürmek için hazırlık içinde olduklarına vurgu yaptı. Uygulanan ekonomik programların IMF reçeteleri doğrultusunda yapıldığını belirten Kaya, emekçilerin bu duruma dur demesi gerektiğini söyledi.
Kaya, şu talepleri sıralayarak açıklamayı sona erdirdi; ‘’ İşten atmalar yasaklansın. Her işsize geçineceği kadar işsizlik ödeneği verilsin. İşsizlerin ve yoksulların kira, elektrik, su, doğal gaz faturaları devlet tarafından ödensin. Toplu ulaşım araçlarında indirim sağlansın, sağlık ve eğitim sisteminden katkı payları kaldırılsın, herkese parasız sağlık ve eğitim hakkı sağlansın. ‘’
Parasız sağlık ve parasız eğitim talebini dile getiren kadınlar, IMF karşıtı sloganlarla ve alkışlarla eylemi sona erdirdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder