11 Mayıs 2009 Pazartesi

Bursa'da Denizler Anıldı


Bursa’da 6 Mayıs anması gençlik örgütlerinin, siyasi partilerin ve sendikaların katılımıyla yapıldı. Emek Gençliği, YDG, Dev-Genç, Devrimci Gençlik Birliği, SGD, DGH, Genç Dayanışma, YDGM’nin örgütlediği eylem yaklaşık 200 kişilik bir katılımla gerçekleşti.

Setbaşı köprüsünün önünde saat 18.00’da toplanan kitle, Orhangazi Parkına kadar sloganlar eşliğinde yürüdükten sonra; Orhangazi Parkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan ortak açıklamada; Denizlerin mücadelesini bugünlere taşımanın, üniversitelerde ve işyerlerinde gençlik mücadelesini daha yükseltmenin önemi vurgulandı.

Basın açıklamasının ardından Emek Gençliği’nden Murat Ergül isminde genç bir işçi söz aldı. İşçi vegençlik hareketini birleştirmek gerektiğini söyleyen Ergül, bugün kriz nedeniyle 3 gençten birinin işsiz olduğunu belirtti. Ergül; gençliği krize, işsizliğe, geleceksizliğe mahkum edenlere karşı, gençlerin Denizlerden aldıkları mücadele bayrağını daha ileri götüreceğini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından gençler hepbir ağızdan, Şarkışla türküsünü ve Gündoğdu marşını söyledi. Marşların ve türkülerin ardından kitle anmayı sonlandırdı.



/>



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder