24 Mayıs 2010 Pazartesi

Bursa Emek Gençliği; ‘’Şerzan’ın Katilleri Bulunsun!’’


Geçtiğimiz günlerde ülkücü-polis işbirliğiyle Muğla’da katledilen Şerzan Kurt’un katillerinin bulunması için Bursa Emek Gençliği eylem gerçekleştirdi. 23 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da Kent Meydanı’nda toplanan gençler, sloganlarla ve alkışlarla ‘’Şerzan Kurt’un katillerinin bulunmasını’’ talep ettiler. Provokasyona gelmeyerek, barışın egemen olmasını talep eden sloganlar atan gençlere, çevreden geçenlerden de olumlu tepkiler geldi. Eyleme, BDP il örgütü üyeleri ve Yurtsever Gençler de destek verdiler.
Basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği Merkez Yöneticisi Önen Ersin, Türkiye’nin birçok yerinde gerçekleşen faşist saldırıların sona ermesini talep etti. Bütün gençleri gericiliğe ve provokasyona karşı birleşme çağrısı yapan Ersin; ‘’İş, Eğitim, Barış’’ talebi etrafında birleşmek gerektiğini vurguladı. Açıklamanın ardından eylem, sloganlarla ve alkışlarla son erdi.(Bursa/EVRENSEL)

23 Mayıs 2010 Pazar

Bursa’da Binlerce Kişi ‘’Barış ve Kardeşlik’’ Şenliğinde Buluştu


Bursa’da BDP il örgütü tarafından düzenlenen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Milletvekili Pervin Budan’ın katıldığı Barış ve Kardeşlik şenliğinde, binlerce kişi barış talebini yineledi.
Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda yapılan şenlikte ilk olarak Sarya Kültür Merkezi sanatçısı Bengin sahneye çıktı. Bengin söylediği türkülerin eşliğinde şenliğe katılanlar halay çektiler.
Bengin’in ardından Selahattin Demirtaş’ın alana gelmesiyle, kitlenin coşkusu arttı. Demirtaş konuşmasında, son zamanlarda bölgede yapılan operasyonlara ve üniversitelerde yaşanan ülkücü saldırılara değinerek; Kürt halkının bütün bunlara rağmen ‘’barış’’ talebini hala daha savunduklarını belirtti. Canlı kalkan olarak bölgeye gideceklerini söyleyen Demirtaş, Bursa halkından da destek istedi. Demirtaş son olarak, Bursalılara 2011 seçimlerinde parlamentoya kendi temsilcilerini gönderme çağrısı yaparak konuşmasını sonlandırdı.
Demirtaş’ın ardından sahneye çıkan Rojda; şarkılarıyla coşkusu iyice artan kitleye keyifli vakit geçirtti. Gecede son olarak sahneye çıkan Cevdet Bağca, türküleriyle geceyi sonlandırdı. (Bursa/Evrensel)

EMEP Bursa İl Örgütü: ‘’Ölümlerin Sebebi Özelleştirme ve Taşeronlaştırma’’


Emek Partisi Bursa İl Örgütü, Zonguldak’ta yaşanan işçi ölümleriyle ilgili 21 Mayıs Cuma günü eylem gerçekleştirdi. Saat 18.30’da Osmangazi Metro İstasyonu önünde toplanan Emek Partisi üyeleri, sloganlarla Kent Meydanı’na yürüdüler. Burada yapılan basın açıklamasını Emek Partisi Bursa İl Başkanı İsken Yıldız okudu. Yıldız açıklamasında, ölümlerin sebebinin özelleştirme ve taşeronlaştırma politikası olduğunu vurgulayarak; iş cinayetlerine son verilmesinin gerektiğini belirtti. Yıldız işçi ölümlerinin son bulması için, 26 Mayıs Genel Grevi’ne işçi ve emekçilerin daha güçlü katılım sağlaması gerektiğini vurguladı. Yıldız’ın açıklamasının ardından kitle, sloganlar ve alkışlarla eylemi sona erdirdi.(Bursa/EVRENSEL)

16 Mayıs 2010 Pazar

Bursa Demokrasi Güçleri; ‘’Barışa Giden Yollar Açılsın’’


Operasyonlara son verilmesi ve Kürt Sorunu’nun diyalogla çözülmesi talebiyle bir araya gelen Bursa Demokrasi Güçleri, 15 Mayıs Cumartesi günü saat 18.30’da Bursa Kent Meydanı’nda barış talebini dile getirmek için eylem gerçekleştirdi.
Eyleme BDP-EMEP-SDP-Sosyalist Parti-ESP gibi siyasi partilerin yanı sıra demokratik kurumlar da destek verdi. Yapılan ortak açıklamada; Muğla’da, Eskişehir’de, Ankara’da ve daha birçok kentte başlayan saldırıların sorumlusunun; savaş politikalarında ısrar eden hükümet olduğu vurgulandı. Açıklamada, Türkiye’de yaşayan halkların artık operasyon değil, müzakere istediği söylenirken; Kürt siyasetçilerine ve Kürt çocuklarına özgürlük istendi. Açıklamada son olarak, egemenlerin savaş politikalarına karşı; tüm halklar ve emekçiler barış için mücadele etmeye çağrıldı.
Eylem atılan sloganların ve zılgıtların ardından; herhangi bir provokasyon olmadan sona erdi. (Bursa/ EVRENSEL)

7 Mayıs 2010 Cuma

Nilüfer’de 3 Fidan Anıtı Açılışına Binlerce Kişi Katıldı


Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan ‘’Üç Fidan Anıtı’’ kitlesel bir anma etkinliğiyle 6 Mayıs günü açıldı. 1500’ün üzerinde insanın katıldığı açılış etkinliğinde; Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra, Deniz’lerin arkadaşları olan Mustafa Yalçıner, Hacı Tonak gibi dönemin önemli isimleri de yer aldı. Emek Gençliği ve Emek Partisi de şehir merkezinde yaptığı yürüyüşün ardından, kitlesel bir biçimde açılışın yapılacağı alana geldi. Sloganlarla alana giren örgüte, alandakiler de sloganlarla ve alkışlarla destek verdiler. Özellikle Bursa Emek Gençliği’nin alandaki bir ağaca astığı dev boyutlardaki Deniz Gezmiş pankartı, alandaki insanlardan yoğun ilgi gördü ve birçok insan pankartın önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Açılış etkinliğinde ilk olarak Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuştu. Bozbey şöyle konuştu; ‘’Deniz Gezmiş ve arkadaşları, yaşamları, mücadeleleri ve ölümleriyle emperyalizmin tahakkümünden kurtulmuş, kendi halkının iradesiyle yönetilen bir Türkiye, yani tam bağımsız bir Türkiye istediler. Bugün burada, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının tam bağımsız Türkiye idealine sahip çıktığımızı haykırıyoruz. Bugün, bizler de onların bu onurlu duruşu karşısında saygıyla eğiliyoruz. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının, terörist değil, ülkenin bağımsızlığına sahip çıkan örnek birer devrimci genç olduğunu söylüyoruz ‘’

Heykeltraş Eşber Karayalçın tarafından 'Barış sembolü çevresine yerleştirilmiş 3 insan figürü' şeklinde tasarlanan anıtın açılışında; Deniz’lerin mücadele arkadaşı ve Emek Partisi MYK üyesi Mustafa Yalçıner de bir konuşma yaptı. Yalçıner konuşmasında Deniz’lerin, bozuk giden düzeni değiştirmek için yola çıktıklarını belirterek; bugün için de herkesin bu değişime ihtiyacı olduğunu vurguladı. Yalçıner, bugün Deniz olmak isteniyorsa bu değiştirmek uğruna daha fazla mücadele etmek ve kendini halkın davasına adamak gerektiğini söyledi. Yalçıner’in konuşması sık sık alkışlarla kesilirken; son olarak Yalçıner, alanda bulunan herkese bundan sonra Deniz olacaklarına dair söz verdirmesiyle konuşmasını noktaladı.

Konuçmacıların ardından sanatçı Onur Akın sahneye çıktı ve alanda bulunan insanları türküleriyle coşturdu. Onur Akın’ın konserinin ardından kitlenin, bundan sonra yaşamın her alanında Deniz olacaklarını haykırmasının ardından etkinlik sona erdi. (Bursa/EVRENSEL)

Deniz’ler Bursa’da Kitlesel Biçimde Anıldı!


Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bursa’da da, 6 Mayıs günü Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamları kitlesel bir biçimde protesto edildi. Emek Gençliği ve Emek Partisi’nin gerçekleştirdiği yürüyüş, yaklaşık 250 kişilik katılımla gerçekleşti. Yürüyüş için Bursa’nın Setbaşı köprüsünde toplanan kitle, buradan sloganlarla Orhangazi Parkı’na yürüdü. Yürüyüş esnasında çevredeki halk da sık sık, kitleyi alkışlayarak desteğini sundu. Yürüyüşün ardından Orhangazi Parkı’nda, ilk olarak Emek Partisi Bursa İl Başkanı İsken Yıldız bir konuşma yaptı. Yıldız, Deniz’lerin hala daha mücadele alanlarında yaşadığını belirterek; 26 Mayıs’ta emekçileri genel greve, öğrencileri de boykota çağırdı. Yıldız’ın ardından, basın açıklamasını Emek Gençliği Merkez Yöneticisi Önen Ersin okudu. Ersin açıklamasında şunları söyledi; ‘’Denizlerin hala gençliğin ve halkın mücadelesinde yaşamalarını sağlayan; onların tavizsiz tutumu, işbirlikçilik ve emperyalizm karşıtlığı, bağımsızlık, demokrasi ve halka bağlılıklarıydı. Onlar son sözleriyle hem Türk ve Kürt emekçilerinin gelecekteki birlikteliğine ve kardeşliğine işaret etmişler, hem de işçi sınıfı ideolojisi ve sosyalizmi haykırarak kendilerinden sonrakilere, doğru bir siyasi çizgide mücadelenin yönünü göstermişlerdir.’’ Bursa’nın Nilüfer Belediyesi’nde açılan ‘’Üç Fidan Anıtı’’na yapılan saldırıya da değinen Ersin, bu saldırıyı yapanların halkın Deniz’e karşı olan sevgisini yok edemeyeceğini söylerek; bütün mücadele alanlarında Deniz’in yaşadığını ve bundan sonra da yaşayacağını vurguladı.(Bursa/EVRENSEL)

Bursa’da Son Yılların En Kalabalık 1 Mayıs’ı!


Bursa’da Türk-İş, KESK, Kamu-Sen tarafından örgütlenen 1 Mayıs’a Bursalı işçi ve emekçiler yoğun katılım gösterdiler. Son yılların en kitlesel 1 Mayıs’ında, 8 bin’in üzerinde emekçinin katıldığı coşkulu biçimde atılan sloganlarla Fomara meydanına yürüdüler.

Gökdere Meydanı’nda saat 12.00’da toplamaya başlayan sendikalar ve siyasi partiler;

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına korteje sırasıyla Türk-İş KESK, Memur-Sen, Kamu-Sen, ve bağlı sendikalar ile dernek ve siyasi partiler katıldı. Öğle saatlerinde Demirtaş Köprülü Kavşağı'nda toplanan kalabalık, kortej halinde Şehreküstü Meydanı'na kadar yürüdü. "İşçi memur el ele, hep beraber greve", "Yaşasın 1 Mayıs", "Alanlardayız, direne direne kazanacağız" sloganları eşliğinde yürüyen işçiler buradan coşkulu bir biçimde Fomara Meydanı’na yürüdüler. Yürüyüşün ardından Fomara Meydanı’nda başlayan mitingde bir kamu emekçisi ve bir metal işçisi konuşma yaptılar. Konuşmanın ardından Suavi sahneye çıktı ve şarkılarıyla alanda bulunan kitleyi coşturdu. Suavi’nin konserinin ardından miting sona erdi.(Bursa/EVRENSEL)